Bebeklerde Çok Yaygın Olan Bebek Reflü Hakkında Bilmeniz Gerekenleri Sizlere Anlatıyoruz
Reflü yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de görülebilir. Bebekleri rahatsız eden ve anne babaları endişelendiren bebek reflü belirtileri ve yapmanız gerekenler bu içerikte. Bebeklerde sıkça görülen bebek reflüsü hakkında bilmek istedikleriniz için içeriğe gelin!
Bebeklerde tıpkı yetişkinler gibi mide rahatsızlıkları olabilir. Bebeklerde en sık görülen mide rahatsızlığı olan reflü anne babaların en çok merak ettiği konulardan biridir.
Reflü bebeklerde çok sık görülür. Reflü, mide içeriğinin geri gelmesi demektir. Bu rahatsızlık bebeklerde özel dikkat gerektiren durumlardan biridir.
Yiyecekler ağızdan alındıktan sonra yemek borusuna gider. Yemek borusundan mideye geçer. Yemekten sonra yemek borusu sfinkter kası açılarak ağızdan alınan gıdanın yemek borusuna ve oradan da mideye geçmesini sağlar.
Reflü hastalığı yeni doğan bebeklerde daha sık görülür. Yenidoğanlarda konuşulan kas tam gelişmediği için yenidoğanlarda daha sık görülür.
Bebeklerde reflüye neden olan birçok faktör vardır. Bu sebeplerden bazıları şunlardır:
Reflü belirtileri birçok şekilde kendini gösterir. Ebeveynlerin bu semptomları dikkatle izlemesi gerekir. Bu belirtilere dikkat edilmezse bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebilir.
Reflü’nün en sık görülen semptomu kusmadır. Bunun dışında bebeklerde görülen birçok yaygın reflü belirtisi vardır.
Bebeklerde reflü bazen belirti vermeden de görülebilir. Bu tür reflü çok daha sinsice ilerleyeceği için ebeveynlerin çok daha dikkatli olması gerekiyor.
Aileler gizli reflü belirtilerini yakından takip etmelidir. Bebeğiniz listelenen semptomları sık sık yaşıyorsa, o zaman bir doktora danışmalısınız.
Doktorlara göre reflü tedavisinde en değerli kriter beslenmeyi gerçek anlamda yapmaktır. Bebeklerin beslenme sırasında hava yutmaması, dik pozisyonda beslenmesi, sık sık ama küçük boyutlarda beslenmesi çok değerlidir.
Reflüyü önlemek için bir diğer öneri de bebeklerin yemek yedikten sonra gazlarının mutlaka çıkarılmasıdır. Gaz sıkıştırması gazı çıkarılmayan bebeklerde reflüye neden olabilir.
Reflüyü tetikleyen önemli sebeplerden biri de gerginliktir. Bebeğin huzurlu bir ortamda beslenmesi çok değerlidir.
Ebeveynler bu önerileri dikkate alıp uyguladığında başka bir tedaviye gerek kalmadan reflü ortadan kalkar. Ancak reflü için ebeveynlerin yapabileceği şeyler var.
Bebeğinizin yaşam tarzında küçük değişiklikler yaparak reflüyü önleyebilirsiniz. Bu önlemler alındığında ekstra bir tedaviye gerek kalmadan reflü hastalığı sonlanmaktadır.
Bebeklerde görülen reflünün süresi bebekten bebeğe değişmekle birlikte çoğunlukla doğal olarak geçer. Birden fazla bebekte görülen reflü hastalığı yemek borusu ve mide ortasındaki kasın gelişmesiyle zamanla son bulur.